Dan Doroican

INSTRUCTOR


Călătoria mea în lumea yoga a început în anul 2016 cu o experiență în activități fizice, fiind pasionat de baschet, tenis, surf, fitness și înot pe care le practicam regulat de mulți ani. Sintagma latină „Mens sana in corpore sano” („Minte sănătoasă într-un corp sănătos”), pe care am învățat-o de la părinții mei, a jucat un rol important în dezvoltarea acestor pasiuni.
În ciuda faptului că am dezvoltat un corp și o minte sănătoasă, am căutat mai multă disciplină, auto-conexiune, dezvoltare spirituală și claritatea scopului în viață, unde Yoga mi-a oferit aceste răspunsuri. De la prima clasă am simțit un efect vindecător și terapeutic pe plan mental și emoțional, iar de atunci, a venit firesc o practicare zilnică.
Am explorat multe stiluri de yoga, dar Ashtanga Yoga mi-a oferit exact disciplina de care aveam nevoie și am integrat-o în stilul meu de viață. Scopul yoga este de a dizolva ego-ul, de a ne elibera de condiționarea minții, oferindu-ne un spațiu de observație pentru a realiza că suntem mai mult decât această formă umană, că suntem întregi și compleți.
Când practicăm yoga (asane, meditație, tehnici de respirație, filozofie yoga), creăm spațiu în minte pentru a accepta momentul prezent, schimbarea, pacea și cel mai important tot ce există, astfel ne întelegem pe noi înșine complet și necondiționat.

Studiul Ashtanga Yoga l-am început cu Irene Zaarour, Marius Constantinescu și, eventual, cu Adriana Cruceanu, perfecționându-mi cunoștințele despre yoga prin diferite cursuri și ateliere. Carlos L'abbate m-a ghidat și pe calea existenței, conectându-mă cu Sinele Superior prin învățăturile sale neprețuite și cursurile blânde de yoga. De asemenea, am terminat cursul YOGA ALLIANCE 200 HOURS HATHA YOGA TEACHER TRAINING cu Julio Papi in 2018 - 2019 și, am avut ocazia, să cunosc doi profesori care m-au inspirat în călătoria mea Ashtanga Yoga în timpul a două ateliere intensive, Ty Landrum în 2018 și Laruga Glaser în 2019. 

Yoga oferă grație și autenticitate nu numai în corp, ci și în spirit, astfel consider că oamenii care nu mai sunt rigizi în gândire, pot trăi cu adevărat în libertate.
Vreau să ofer cât mai multe din aceste cunoștințe prin experiența mea personală și să-i inspir pe alții pe drumul lor de auto-descoperire prin yoga.

Namaste.🙏

Using Format