200 h Yoga TTC - Aṣṭāṅga, Vinyasa, Yin 

Iunie - Noiembrie 2024

1,2,3 - UNDERSTAND, PRACTISE, SHARE

Yoga înseamnă multe, dar nu neaparat uniunea dintre minte și corp - poate chiar opusul. 

Ceee??!! Da. Și acesta este doar un exemplu.

Suntem siguri ca veți dărâma multe alte mituri și afla multe noutăți nebănuite asociate cu istoria, evoluția și practica yoga în decursul acestui curs.  

Din iunie pana în noiembrie (cu excepția lunii august), te așteptăm în câte weekend pe luna  la cursul de 200 de ore. Va fi o experiență absolut unica. Mereu este. 

Toti profesorii si prezentatorii vin cu informații inedite, ieșite din clișeele caracteristice domeniului. 

Work Is The New Cool! Make It Fun !

Timpul, atenția și energia sunt sunt cele mai importante resurse  în ziua de astăzi. 

Atât claritatea informației cât si o minte clara conferă independența si putere.

Meditația conduce către claritate, iar cu o minte clara, este mult mai ușor sa distingem bucățile de informație valoroasă. 

Yoga este un teritoriu alunecos pentru că este EXTREM de vast  și tocmai de aceea sunt puțini cei care analizează și sintetizează informația în mod elocvent. 

Cursul YogNova de 200 h are ca scop navigarea  tradițiilor clasice si inevitabila lor evoluție, conservând si respectând autenticitatea acestor tradiții, dar si adaptandu-le la viața moderna.Obiectiv

În mod concret, vom investiga fundamentele Ashtanga Vinyasa Yoga (Aṣṭāṅga-Vinyāsa-Yoga), numeroasele nuanțe de Vinyasa derivate, precum și alte elemente de Haṭha și Yin Yoga. Intenția acestei abordări de stiluri multiple este de a identifica, de fapt, numitorii comuni, pe care, cu o gândire independentă dar informată, ii putem aplica într-un mod firesc și organic la circumstanțele particulare ale practicii personale sau ale practicanților pe care ii ghidam. 

 - Amplificarea și consolidarea cunoștințelor Yoga, atât practic cât și teoretic;

 - Înțelegerea noțiunilor de Yin și Yang și aplicabilitea acestora în practică și în viață;

 - Însușirea și stăpânirea practicii într-un mod autentic;

 - Însușirea calităților pedagogice prin care să creați clase relevante, atrăgătoare și substanțiale.

Hatha ne oferă viziunea de ansamblu, Ashtanga ne cultiva obiceiuri către excelenta și ne întărește caracterul, Yin ne învață ca "pasiv" poate sa fie, de fapt, mai provocator decât "dinamic".

Vizitam colțuri diferite ale istoriei si tragem concluzii intelectuale si senzoriale. 

Conținut 

Acreditare 


Scoala noastră, Thavathiru Yoga Nova este acreditată de către Yoga Alliance International, iar curriculumul nostru este structurat conform acestor standarde: 
Yoga Asana Techniques, Anatomy & Physiology, Yogic Philosophy, Lifestyle & Ethics, Teaching Methodology,  Practicum. 

Conținutul practic și teoretic din acest curs prezintă atât aspecte cultural-tradiționale cât și adaptări la contextul nostru social, fizic și cultural: 

Clase āsana (Aṣṭāṅga, Vinyasa, Hatha, câteva Yin)

Istorie și filosofie Yoga;

Anatomie și fiziologie aplicate la practica și posturile Yoga;

- Āsana clinic - laborator zilnic în care analizam tehnic posturi din seria I și II din Ashtanga , precum și alte câteva din Hatha generală.

Meditație - clase zilnice în stiluri diverse (seating, concentration, yoga nidra, walking buddhist meditation;

Prāṇāyāma, bandha, mudrā, chakra, chanting, kriyā (modalități de purificare);

Use of props - folosirea curelelor, cărămizilor și altor instrumente pentru a ajuta sau îmbunătăți postura;

Ajustări Fizice - tehnici de manipulare fizica a corpului pentru a intra în postură sau pentru a o intensifica;

Sequencing - înțelegerea algoritmilor de creare a unei clase Yoga și aplicarea acestora;

Teaching Practice - ateliere în care veți avea șansa să predați segmente parțiale de clasă și sesiuni integrale;

Seva - serviciu -  Karma Yoga 

Mouna - tăcere (vipassana de o zi)

- Ayurveda 

Dieta Yogică  

- Yoga Business - sesiuni despre marketing, organizări de evenimente și prezentate de specialiste în domeniu: Luiza Delea (marketing), Odile Leoveanu (event organiser), Diana Baicu (Top Line).

PERIODA DE DESFASURARE:


     28, 29, 30 Iunie

     19, 20, 21 Iulie

     20, 21, 22 Sept

     25, 26, 27 Oct

     22, 23, 24 Nov

     29, 30 nov, 01 Dec


Orar Orientativ:


07.30 - 09.00 CLASĂ ASANA

10.00-11.30 TEORIE

11.45 - 13.30 ANALIZĂ ASANA

14.30 - 15.30 TEORIE

15.45 - 17.45 CLASĂ ASANA 

18.00 - 19.00 MEDITAȚIE

PREZENTATORI:

VLAD SOVAREL

ALEXANDRU BURLACU 

SILVIU CONSTANTINESCU 

ANGELICA MITREA  

LUIZA DELEA

ODILE LEOVEANU

ADRIANA CRUCEANU

DAN MAT

DIANA BAICU 

PROFESORI SI PREZENTATORI

Vlad Sovarel - traducător din sanskrită, și-a început studiile de indianistică (sanskrită, bengali, literatură și filosofie indiană) în 1990 cu dr. Amita Bhose la Universitatea București. A urmat apoi un stadiu de doi ani (1996-1998) în India, aprofundând alături de dr. Satcitananda Dhar, dr. Debabrata Sensharma și Dr. Bhavani Ganguli, pe text sanskrit, atât tradiția advaitin-vedāntină a marelui vizionar Śaṁkarācārya cât și cea a șivaismului kașmirian (Trika). 

Vlad conduce Asociația de Studii Euro-Asiatice, iar pentru mai multe detalii legate de activitatea sa de traducător vezi site-ul: http://sovarel.ro.


Angelica Mitrea 
a început studiul Ayurvedei in anul 2001, în cadrul AMN, a urmat apoi cursuri de Ayurveda organizate de Ministerul Sănătații, SMAR (Societatea de Medicina Ayurvedica din Romania), cursuri practice de limba sanskrită aplicate pe texte de medicină indiană. iar formarea ca psihoterapeut a contribuit la aprofundarea cunoașterii ayurvedice. 

Din 2004 a susținut săptămânal cursuri și conferințe, a scris articole apărute în publicații din România și India, precum și o carte în curs de publicare. În 2016 a realizat Kuti Praveshika, considerată a fi cea mai dificilă terapie ayurvedica, presupunând izolarea timp de 45 de zile în întuneric complet. În prezent, conduce Indian Herbal, urmărind să faca accesibile în România remedii naturale bazate pe formule ayurvedice tradiționale.

Alexandru Burlacu

Alex a absolvit Facultatea de kinetoterapie și motricitate funcțională și, ulterior, un Master în recuperare și reeducare motrică și stomato - funcțională. 

Alex este kinetoterapeut al echipei de handbal masculin juniori CSS2 București și kinetoterapeut specializat în recuperarea sportivilor de performanță în Baza Olimpica Sportivă București. Este este pasionat de mișcare și de cele mai interesante metode de recuperare sau de creștere a mobilității și cu el vei afla despre tipurile de articulații, grade de mobilitate și factori ce afectează lipsa mobilității, vei învăța tehnici de facilitare neuroproprioceptive pentru îmbunătățirea mobilității și vei face exerciții specifice pentru îmbunătățirea propriocepției.


Silviu Constantinescu

Silviu a fost proful meu de Handstands din Romania. Am învățat multe de la el. Direct și indirect. Tenacitatea lui este o inspirație. Dar și onoarea, profesionalismul și simțul umorului (nu știa ca voi scrie asta despre el ;)) ).

În Septembrie la cursul de 200 ore, Silviu va ține câteva clase tip workshop și prezenta secretele lui de a construi secvențe. Promitem o experiență bogată și unică. 

Adriana xoxo


Adriana Cruceanu


Adriana conduce clase tehnice și teoretice Yoga în diferite locații internaționale în studiouri și retreaturi, de asemenea, coordonând cursuri de formatori de instructori Yoga 200 și 300 ore. Educația sa Yoga provine din direcții atât tradiționale cât și experimentale, studiind cu Eileen Gauthier, Rolf Naujokat, Duncan Wong, Ian Lewis, The Yoga People, Chidananda și Vijay Kumar. Stilurile preferate sunt Aṣṭāṅga, Vinyasa, Bikram, Yin, Iyengar și Dharma Mittra, fiecare având un aport considerabil. Backround-ul său relaționat cu limbile străine, sociologia, psihologia și mișcarea artistică au, de asemenea, o contribuție atât în înțelegerea și modelarea practicii Yoga cât și a modalităților sale pedagogice. Luiza Delea, cu 25 ani experiență in marketing in companii naționale și internationale (McCann, Connex, Vodafone, Altex, Coty) este yoghina și nutriționista. Nu mai e nevoie sa va spunem ca puntea aceasta între marketing și nisa noastră o face o comoara vie de care trebuie sa profitați! :)
Ca viitori instructori de yoga, poate chiar deținători de studio yoga, o promovare inteligenta, ingenioasa și eficienta este cheie. Este, poate, una dintre cele mai provocatoare aspecte ale acestei frumoase profesii. Dar, dacă este bine făcută, soluțiile vor fi creative, personalizate și autentice și de aceea vor funcționa! :) Aici va veni magia Luizei.
Veniți cu intrebari, propuneri, dileme! 

Odile Leoveanu 


Ce are carisma cu organizările de evenimente? Multe. Și asta o veți afla cu Odile. 

Event organiser extraordinaire, invitata noastră este unul din cei care trag toate sforile din spatele festivalului Summerwell. Jucăușă, creativă și foarte eficientă atât în viața profesională, cât și în practica yoga, Odile va avea multe să împărtășească vis-a-vis de organizări de evenimente și mini-evenimente. 

Veți învăța trucuri savuroase prin care inițiativele voastre să fie personalizate și inedite. Cross-promo, secret parties, dj yoga parties și multe altele - trecem prin toate în workshopul acesta. Puneți multe întrebări și depășiți-vă granițele propriei voastre creativități. 


Dan Mat 


Dan este colegul meu de practică din anii în care practicam în Londra cu minunata Eileen Gauthier. Vine cu un background intercultural bogat și ne oferă aceeași bogăție de informație tehnică și teoretică în yoga, de la Ana Forrest Yoga, la Ashtanga, Dharma Mitra, Cappoeira, Qigong și HandStands. De când este în România, Dan ne-a asistat de multe ori cu workshopurile de handstand și vinyasele lui memorabile. Nici o clasă nu este ca cealaltă și fiecare aduce ceva nou. 

COST:

- 1238 EU  până pe 15 feb (avans: 900 EU)
- 1550 EU între 15 feb și 5 mai (avans: 900 EU)

- 1650 EU după 5 mai (avans: 900 EU)

(**1 lună de abonament nelimitat inclusă în acest cost).
CONTACT:   0745178016;   info@yognova.com

DISCLAIMER: 

În cazul în care datele anunțate de organizator sunt afectate de restricții guvernamentale (în contextul pandemiei), ne rezervăm dreptul de a reprograma datele de curs (cu cea mai mare disponibilitate de a găsi date accesibile majorității cursanților).


Using Format