OPEN DAY CU INTREBARI SI RASPUNSURI SI CATI MAI MULTI PROFESORI PREZENTI - 15 IUNIE 2023

Aṣṭāṅga, Vinyasa, Yin 

Work Is The New Cool! Make It Fun !

Cursul de 200h revine într-o variantă perfecționata pentru ca mergem pe principiul ”Kaizen” în tot ceea ce facem!
Devenit deja tradiția noastră, fiecare curs devine o variantă și mai bună. 

Timpul, atentia si energia sunt sunt cele mai importante resurse  în ziua de astăzi. 

Atât claritatea informației cât si o minte clara conferă independența si putere.

Meditația coordonează mintea către claritate, iar cu o minte clara, este mult mai ușor sa distingem bucățile de informație valoroasa. 

Yoga este un teritoriu alunecos si pentru ca este EXTREM de vast, sunt foarte putini cei care studiază si sintetizează informația cu succes si elocventa. 

Cursul YogNova de 200 h are ca scop navigarea  tradițiilor clasice si inevitabila lor evoluție, conservând si respectând autenticitatea acestor tradiții, dar si adaptandu-le la viața moderna de acum.


Majoritatea cursului va fi ținut în limba română în marea parte, dar vor fi și câteva segmente în limba engleză, doar pentru perspectiva celor care vor sa călătorească și sa predea clase yoga unui public internațional.


Stil 

&

Obiectiv

În mod concret, vom investiga fundamentele Ashtanga Vinyasa Yoga (Aṣṭāṅga-Vinyāsa-Yoga), numeroasele nuanțe de Vinyasa derivate, precum și alte elemente de Haṭha și Yin Yoga. Intenția acestei abordări de stiluri multiple este de a identifica, de fapt, elementele comune, elemente pe care, cu o gândire independentă dar informată, le putem aplica într-un mod firesc și organic la circumstanțele particulare ale practicii personale sau ale studenților noștri. 

 - Amplificarea și consolidarea cunoștințelor Yoga, atât practic cât și teoretic;

 - Înțelegerea noțiunilor de Yin și Yang și diversificarea aplicabilităților acestora în practică și în viață;

 - Însușirea și stăpânirea practicii într-un mod autentic;

 - Însușirea calităților pedagogice prin care să creați clase relevante, atrăgătoare și cu substanță. 

Vizitam colțuri diferite ale istoriei si tragem concluzii intelectuale si senzoriale. 


Conținut 

Acreditare 

Scoala noastră este acreditata de către Yoga Alliance International, iar curriculumul nostru este structurat conform acestor standarde: Yoga Asana TechniquesAnatomy & PhysiologyYogic PhilosophyLifestyle Ethics, Teaching Methodology,  Practicum. 

Conținutul practic și teoretic din acest curs prezintă atât aspecte cultural-tradiționale cât și adaptări la contextul nostru social, fizic și cultural: 

- clase āsana (Aṣṭāṅga, Vinyasa, Hatha, câteva Yin), 

- istorie și filosofie Yoga

- anatomie și fiziologie aplicate la practica și posturile Yoga, 

- āsana clinic - laborator zilnic în care analizam tehnic posturi din seria I și II din Ashtnaga , precum și alte câteva din Hatha generală. 

- meditație - clase zilnice în stiluri diverse (seating, concentration, yoga nidra, walking buddhist meditation;

- prāṇāyāma, bandha, mudrā, cakra, chantingkriyā (modalități de purificare), 

- Use of props - folosirea curelelor, cărămizilor și altor instrumente pentru a intra mai bine în postura;

- Ajustări Fizice - tehnici de manipulare a corpului pentru a intra în postura sau pentru a o intensifica;

- Sequncing - înțelegerea algoritmilor de creare a unei clase Yoga și aplicarea acestora;

- Teaching Practice - ateliere în care veți avea șansa să predați segmente parțiale de clasă și sesiuni integrale

- Seva - serviciu -  Karma Yoga 

- Mouna - tacere (vipassana de o zi)

- Ayurveda 

- Dieta Yogica  

- Yoga Business - sesiuni despre marketing, organizări de evenimente și public speaking, prezentate de specialiste în domeniu: Luiza Delea (marketing), Odile Leoveanu (event organiser) și Teodora Metiu (public speaking)

- si teme pentru acasa 

PERIODA DE DESFASURARE:


     15, 16, 17 Sept

     22, 23, 24 Sept

     13, 14, 15 Oct

     27, 28, 29 Oct

     17, 18, 19 Nov

     25, 26 nov Exams

+ 10 ore bonus de Ajustari avansate 

Orar Orientativ:


07.00 - 09.00 CLASĂ ASANA

10.00-11.30 TEORIE

11.45 - 13.30 ANALIZĂ ASANA

14.30 - 15.30 TEORIE

15.45 - 17.45 CLASĂ ASANA 

18.00 - 19.00 MEDITAȚIE

PREZENTATORI:

VLAD SOVAREL

ALEXANDRU BURLACU 

HORIA TEODOR COSTAN 

SILVIU CONSTANTINESCU 

ANGELICA MITREA  

LUIZA DELEA

TEODORA METIU

ODILE LEOVEANU

ADRIANA CRUCEANU

PROFESORI SI PREZENTATORI

Vlad Sovarel - traducător din sanskrită, și-a început studiile de indianistică (sanskrită, bengali, literatură și filosofie indiană) în 1990 cu dr. Amita Bhose la Universitatea București. A urmat apoi un stadiu de doi ani (1996-1998) în India, aprofundând alături de dr. Satcitananda Dhar, dr. Debabrata Sensharma și Dr. Bhavani Ganguli, pe text sanskrit, atât tradiția advaitin-vedāntină a marelui vizionar Śaṁkarācārya cât și cea a șivaismului kașmirian (Trika). Vlad conduce Asociatia de Studii Euro-Asiatice, iar pentru mai multe detalii legate de activitatea sa de traducător vezi site-ul: http://sovarel.ro.


Angelica Mitrea 
a început studiul Ayurvedei in anul 2001, in cadrul AMN, a urmat apoi cursuri de Ayurveda organizate de Ministerul Sanatatii, SMAR (Societatea de Medicina Ayurvedica din Romania), cursuri practice de limba sanskrita aplicate pe texte de medicina indiana iar formarea ca psihoterapeut a contribuit la aprofundarea cunoasterii ayurvedice. Din 2004 a sustinut saptamanal cursuri si conferinte, a scris articole aparute in publicatii din Romania si India, precum si o carte in curs de publicare. In 2016 a realizat Kuti Praveshika, considerata a fi cea mai dificila terapie ayurvedica, presupunand izolarea timp de 45 de zile in intuneric complet. In prezent conduce Indian Herbal, urmarind sa faca accesibile in Romania remedii naturale bazate pe formule ayurvedice traditionale.

Horia Teodor Costan 

Sunt pasionat de sanatate prin miscare si lucrul cu oameni. Am descoperit asta la 6 ani, cand m-au dus parintii la karate (ca sa imi folosesc energia si la altceva in afara de stricat lucruri prin casa si "sport sangeros" cu fratele).

Am continuat pe aceasta cale licentiindu-ma in Balneofizikinetoterapie si Recuperare Medicala la UMF Carol Davila Bucuresti și master in Nutritie si Remodelare Corporala la UNEFS Bucuresti.

Activez in domeniul recuperarii medicale din 2005. Am inceput ca fizioterapeut voluntar la Spitalul Floreasca, iar în  2015, dorind sa pun accentul pe preventie, am obtinut acreditare de instructor fitness personal, la Fitness Scandinavia cu aplicare imediata.

Sunt Teacher si Master Trainer Yoga, instructor de Pilates, cu certificare internationala. Continui sa imi imbunatatesc cunostintele participand la cursuri si workshop-uri.

Alexandru a absolvit Facultatea de kinetoterapie și motricitate funcțională și, ulterior, un Master în recuperare și reeducare motrică și stomato - funcțională. Alex este kinetoterapeut al echipei de handbal masculin juniori CSS2 București și kinetoterapeut specializat în recuperarea sportivilor de performanță în Baza Olimpica Sportivă București. Este este pasionat de mișcare și de cele mai interesante metode de recuperare sau de creștere a mobilității și cu el vei afla despre tipurile de articulații, grade de mobilitate și factori ce afectează lipsa mobilității, vei învăța tehnici de facilitare neuroproprioceptive pentru îmbunătățirea mobilității și vei face exerciții specifice pentru îmbunătățirea propriocepției.

Silviu a fost proful meu de Handstands din Romania. Am invatat multe de la el. Direct si indirect. Tenacitatea lui este o inspiratie. Dar si onoarea, profesionalismul și simtul umorului. (Nu știa ca voi scrie asta despre el ;)) 

In Septembrie la cursul de 200 ore, Silviu va tine câteva clase tip workshop și prezenta secretele lui de a construi secvențe. Promitem o experiență bogata și unica. 

Adriana xox
Adriana conduce clase tehnice și teoretice Yoga în diferite locații internaționale în studiouri și retreaturi, de asemenea, coordonând cursuri de formatori de instructori Yoga 200 și 300 ore. Educația sa Yoga provine din direcții atât tradiționale cât și experimentale, studiind cu Eileen Gauthier, Rolf Naujokat, Duncan Wong, Ian Lewis, The Yoga People, Chidananda și Vijay Kumar. Stilurile preferate sunt Aṣṭāṅga, Vinyasa, Bikram, Yin, Iyengar și Dharma Mittra, fiecare având un aport considerabil. Backround-ul său relaționat cu limbile străine, sociologia, psihologia și mișcarea artistică au, de asemenea, o contribuție atât în înțelegerea și modelarea practicii Yoga cât și a modalităților sale pedagogice. 


Luiza Delea, cu 25 ani experiență in marketing in companii naționale și internationale (McCann, Connex, Vodafone, Altex, Coty) este yoghina și nutriționista. Nu mai e nevoie sa va spunem ca puntea aceasta între marketing și nisa noastră o face o comoara vie de care trebuie sa profitați! :)

Ca viitori instructori de yoga, poate chiar deținători de studio yoga, o promovare inteligenta, ingenioasa și eficienta este cheie. Este, poate, una dintre cele mai provocatoare aspecte ale acestei frumoase profesii. Dar, dacă este bine făcută, soluțiile vor fi creative, personalizate și autentice și de aceea vor funcționa! :) Aici va veni magia Luizei.

Veniți cu intrebari, propuneri, dileme! 

COST:

1550 EU early bird - pana pe 15 iunie (avans: 900 EU)

(**1 luna de abonament nelimitat inclusă în acest cost).

- 10 % discount pentru primii 3 înscriși 

-1750 EU după  30 mai (avans: 900 EU)

(**1 luna de abonament nelimitat inclusă în acest cost).

- 3 transe 630 EU fiecare

(**1 luna de abonament nelimitat inclusă în acest cost).

- CAMPANIA DE 10 % DISCOUNT PENTRU CEL MAI SCUMP RTICOL = alege intre: 1 an abonament, 6 luni abonament, 200 hour TTC, Cursul Rocket + Arm Balances and Backbends, retreat achiziționat in 2023. 


DISCLAIMER: 

* În cazuri de de forță majoră, situații personale extreme sau cauze care țin de organizator, Yoga Nova va returna suma plătită până la momentul apariției respectivului eveniment.

**În cazul în care datele anunțate de organizator sunt afectate de restricții guvernamentale (în contextul pandemiei), ne rezervăm dreptul de a reprograma datele de curs (cu cea mai mare disponibilitate de a găsi date accesibile majorității cursanților).

CONTACT:

0745178016

Using Format