Cursul nostru yoga de 200 de ore vă invită la desăvârșirea practicii fizice și la aprofundarea aspectelor teoretice, fiind destinat în egală măsură profesorilor în devenire și celor care doresc să își perfecționeze practica personală. 

Formula propusă este una condensată, pe parcursul a 5 weekend-uri de curs, din octombrie până în decembrie, acompaniate de o practică yoga consecventă și riguroasă la Studio Yoga Nova. Recomandăm prezența la minimum 12 clase pe lună, în măsura în care acest lucru este posibil pentru fiecare cursant în parte. 

Toate informațiile legate de programă și organizare se regăsesc în descrierea de mai jos. Pentru orice alte detalii v-ar fi necesare vă rugăm să ne contactați pe e-mail la info@yognova.com sau  telefonic: +447928570429 – Adriana. 

Stil 

&

Obiectiv

Acest curs prezintă fundamentele Ashtanga Vinyasa Yoga (Aṣṭāṅga-Vinyāsa-Yoga), numeroasele nuanțe de Vinyasa derivate, precum și alte elemente de Haṭha și Yin Yoga. Intenția acestei abordări de stiluri multiple este de a identifica, de fapt, elementele comune, elemente pe care, cu o gândire independentă dar informată, le putem aplica într-un mod firesc și organic la circumstanțele particulare ale practicii personale sau ale studenților noștri. 

Obiectivele cursului: 

 - Amplificarea și consolidarea cunoștințelor Yoga, atât practic cât și teoretic;

 - Înțelegerea noțiunilor de Yin și Yang și diversificarea aplicabilităților acestora în practică și în viață;

 - Însușirea și stăpânirea practicii într-un mod autentic;

 - Însușirea calităților pedagogice prin care să creați clase relevante, atrăgătoare și cu substanță. 

Conținut 

Acreditare 


Acreditarea școlii noastre este de către Yoga Alliance International, iar curriculumul nostru este structurat conform acestor standarde: Yoga Asana TechniquesAnatomy & PhysiologyYogic PhilosophyLifestyle Ethics, Teaching Methodology,  Practicum. 

Conținutul practic și teoretic din acest curs prezintă atât aspecte cultural-tradiționale cât și adaptări la contextul nostru social, fizic și cultural: clase āsana (Aṣṭāṅga, Vinyasa, Hatha, câteva Yin), istorie și filosofie Yogaanatomie și fiziologie aplicate la practica și posturile Yoga, āsana clinic - laborator zilnic în care diferitele posturi sunt discutate și analizate tehnic, meditație - clase zilnice în stiluri diverse (seating, concentration, yoga nidra, meditație în parc), prāṇāyāma, bandha, mudrā, cakra, chantingkriyā (modalități de purificare), Use of propsAjustmente Fizice, Sequncing - înțelegerea algoritmelor de creare a unei clase Yoga, precum și aplicarea acestora, Teaching Practice - numeroase ateliere în care veți avea șansa să predați diferite segmente parțiale de clasă și sesiuni integrale, Seva, Mouna, Ayurveda, Dieta Yogica, Yoga Business, si bine-inteles, teme pentru acasa :) .

Perioada de desfășurare

01,  02,  03 Oct 

22, 23, 24 Oct

05, 06, 07 Nov

19, 20, 21 Nov

03, 04, 05 Dec

10, 11, 12 Dec 


Orar Orientativ 

07.00 - 09.00 CLASĂ ASANA

10.00-11.30 TEORIE

11.45 - 13.30 ANALIZĂ ASANA

14.30 - 15.30 TEORIE

15.45 - 17.45 CLASĂ ASANA 

18.00 - 19.00 MEDITAȚIE

DISCLAIMER: 

* În cazuri de de forță majoră, situații personale extreme sau cauze care țin de organizator, Yoga Nova va returna suma plătită până la momentul apariției respectivului eveniment.

În cazul în care datele anunțate de organizator sunt afectate de restricții guvernamentale (în contextul pandemiei), ne rezervăm dreptul de a reprograma datele de curs (cu cea mai mare disponibilitate de a găsi date accesibile majorității cursanților).

Vlad Sovarel - traducător din sanskrită, și-a început studiile de indianistică (sanskrită, bengali, literatură și filosofie indiană) în 1990 cu dr. Amita Bhose la Universitatea București. A urmat apoi un stadiu de doi ani (1996-1998) în India, aprofundând alături de dr. Satcitananda Dhar, dr. Debabrata Sensharma și Dr. Bhavani Ganguli, pe text sanskrit, atât tradiția advaitin-vedāntină a marelui vizionar Śaṁkarācārya cât și cea a șivaismului kașmirian (Trika). Vlad conduce Asociatia de Studii Euro-Asiatice, iar pentru mai multe detalii legate de activitatea sa de traducător vezi site-ul: http://sovarel.ro.

Hitesh Bhatt provine dintr-o familie de yogini dintr-un sat din Himalaya, India. Practică, așadar, Yoga din copilărie, atât āsana (Yoga fizică), cât și filosofia Vedānta. Din anul 2018 locuiește în România unde predă clase de Yoga-āsana, Yoga-nidrā, prāṇāyāma, mantra și filosofie, atât în cadrul orelor de studio, cât și la evenimente cu astfel de tematici. Hitesh călătorește, practică și predă Yoga în multiplele sale forme și cântă. Instrumentele sale sunt: bansuri (flautul indian), didgeridoo și percuția (djembe și darbuka). Vom putea experimenta sunetele acestor aceste instrumente exotice în cadrul cursului. 

Ken  studiază de 25 de ani, la nivel profesional, structura corpului uman, mișcarea și restricțiile impuse acesteia de către aspectele psiho-emoționale și câștigarea autonomiei cu ajutorul terapiei Rolfing și a practicii Ashtanga Vinyasa Yoga.     A practicat și a studiat Yoga cu Richard Freeman și John Friend în Boulder, Colorado, iar în 2002 a călătorit în Mysore, India pentru a studia cu Ashtanga Guruji, Sri K Pattabhi Jois. Tot în 2002, Ken s-a înscris la cursurile Institutului Rolf. Autorizat de către Guruji în 2007, Ken a predat Ashtanga în stilul Mysore și Anatomia Yoga timp de 6 ani în Goa, India - pe timpul iernilor și în nordul Europei vara, înainte de a se stabili în Istanbul în perioada 2011 - 2014, unde a condus programul de Ashtanga Yoga la Yoga Sala, a predat Anatomie Yoga și le-a aplicat terapia Rolfing yoginilor dornici să aprofundeze practica. Ken continuă să călătorească, să predea Ashtanga și Anatomie Yoga și să facă Rolfing peste tot în lume. 

- E autorizat de Sri K Pattabhi Jois, AYRI

- Autorizat Nivel 2 Sharath, KPJAYI

- Certificat Advanced Rolfer® & Rolfing Movement Practitioner

- Instructor de Anatomie Acreditat de Yoga Alliance Anatomy

     Pentru Liana a devenit clar de-a lungul timpului că, indiferent de domeniu, interacțiunea cu oamenii e mai mult decât o alegere - e pur și simplu ceva ce știe să facă: să se conecteze cu ei și să îi susțină să își găsească propriile răspunsuri. Pentru asta, yoga s-a dovedit cea mai bună cale - Liana practică de 8 ani, predă de 3, a urmat cursuri și calificări variate (Hatha, Iyengar, Ashtanga etc.) și consideră că e vital, pentru oricine ia rolul de profesor la un moment dat, să înțeleagă cine se află în fața lui. Ține ore de yoga în contexte variate (Worldclass, Green Village Resort Sfântu Gheorghe, Yoga Connections Phuket/Tailanda, one- to-one private classes etc.). iar motto-ul ei, Context is everything, spune că nimic nu e mai important decât  să intuiești mixul potrivit de umor, efort, spiritualitate și surpriză. În afară de yoga, Liana se folosește de cuvinte și în alte domenii: comunicare, copywriting, project management etc.

Adriana conduce clase tehnice și teoretice de Yoga în diferite locații internaționale în studiouri și retreaturi, de asemenea, coordonând cursuri de formatori de instructori Yoga 200 și 300 ore. Educația sa Yoga provine din direcții atât tradiționale cât și experimentale, studiind cu Eileen Gauthier, Rolf Naujokat, Duncan Wong, Ian Lewis, The Yoga People, Chidananda și Vijay Kumar. Stilurile preferate sunt Aṣṭāṅga, Vinyasa, Bikram, Yin, Iyengar și Dharma Mittra, fiecare având un aport considerabil. Backround-ul său relaționat cu limbile străine, sociologia, psihologia și mișcarea artistică au, de asemenea, o contribuție atât în înțelegerea și modelarea practicii Yoga cât și a modalităților sale pedagogice. 


COST: 

- 1300 euro Early Bird - pana pe 20 iulie (depozit 700 euro, a doua transă pana la 1 septembrie)

- 1600 euro între  20 iulie - 05 septembrie (data limita de inscriere) (depozit 700 euro, a doua transă pana la 15 septembrie)

Alte beneficii: 

 - 10% reducere la abonamentul de 6 luni nelimitat (310 euro)

 - reducere 300 euro pentru absolvenții TTC - Astanga 100 ore 

Posibilitate de plată în două  rate.


Using Format