CLASELE STUDIOULUI 

Ashtanga Vinyasa Yoga 

Este considerată o formă de practică fizică clasică și  modernă, datând de doar cca 100 ani. Are un conținut de posturi care urmează aceeași ordine fără excepție. În afara de postură, această practică incorporează respirația Ujjayi (o formă de respirație controlată - pranayama), bandha (cele trei strânsori interne ale corpului), dristi (puncte fixe de privire) și vinyasele. Ashtanga este o practică solicitantă, atletică și terapeutică și  extrem de satisfăcătoare mental și fizic. Cere un anumit nivel de disciplină, dar, de asemenea insuflă disciplină. Este considerată practica premergătoare stilurilor vestice cunoscute sub numele de Power Yoga și / sau Vinyasa Yoga. 

Clasele Ashtanga Mysore  (self-practice) reprezintă modalitatea clasica prin care se învață aceasta practica bogata și care are un sistem secvențial de predare și integrare. În decursul claselor Mysore, practicanții isi urmează propriul ritm și executa practica pana la postura care lis-a dat de profesor; aici profesorul acorda asistenta, atenție și instrucțiuni personale fiecărui individ, ceea ce face practica mai semnificativă și progresul optim. Sugeram și încurajăm pe citi mai multi dintre voi sa inceracti aceasta modalitate de practica. Are câte ceva pentru orice fel de creier și corp, iar respirația, concentrarea și dialogul intern / extern sunt inestimabile; disciplina și sensul de reziliență sunt extrem de satisfacstoare și te duc la următorul nivel, atât fizic, cât și psihic.

NB: 

Durata claselor  Mysore de pe orar este de câteva ore pentru a permite fiecărui practicant sa ajungă la și sa plece de la clasa, ora la care viață cotidiană a fiecăruia ii permite. Deci, nu trebuie sa se rămână la practica pentru toate cele trei / patru ore. 

Vinyasa Yoga

Deriva din Astanga și după citi profesori de vinyasa, tot atâtea nuanțe; pot fi clase de vinyase dinamice și energizante cu un număr de respirații mai mici pe postura (Power Hour, Rocket, etc), fata de cele lente, cu respirații mai multe și mai lente, chiar (Slow Flow); acestea din urma sunt, fie  calmante și odihnitoare, fie intense și "grele". Cuvântul "Vinyasa" se traduce prin "a așeză lucrurile într-un anumit fel", sau " a așeza respirația în postura"; ca și concept, însă, semnificatia s-a extins și include și ideea de "flow", adică, executarea câtorva posturi cu un anumit număr de respirații, urmate de o tranziție, adică, un salut al soarelui (Surya Namaskara), care, se numește tot "vinyasa". Clase de vinyasa pot fi ludice și îndrăznețe, sau foarte tehnice și orientate pe aliniament și corectitudine. 

 Yin Yoga

Se axează pe calitative Yin: pasiv, static, calm, rece, conținut, feminin, meditativ.

Yin Yoga reprezintă o practica are se axează pe posturi ținute pentru durate mai lungi decât cele clasice; de obicei sunt posturi statice, așezate sau culcate pe fata sau pe spate. Aceasta abordare se axează, nu pe încălzirea și întinderea fibrei musculare, ci pe alungirea și întărirea țesutului conjunctiv. Paradoxul oferit de aceasta practica este ca poate fi decepționant de intensa, desi este exact opusa practicii yang. Este intensa si in acelsi timp relaxanta, desi nu poate fi considerată restaurativa. 

Practica Yin are o latura meditativa si te pregatesta pentru meditație; ajuta la cultivarea răbdării și a anduranței, scazand progresiv pragul de sensibilitate la durere. 

In principal, practica Yin ajuta la deschiderea soldurilor și a pieptului, ceea ce ajuta la progresul în practica dinamica și în general, la o agilitate și independenta în mișcarea corporala.  

Meditatie si Pranayama 

Meditatia exista în toate culturile, intr-o forma sau alta. Tehnica de Mindfulness este una dintre cele mai eficiente în generarea undei stari de calm și pace. Este cunoscuta pentru rezultatele sale de înlăturare a anxietății, depresiei, clarificarea gândurilor, a deciziilor, chiar. Transformările fiziologice generate de aceasta induce înlăturarea anxietății, de unde și pierderea impulsurilor de a mânca în mod nenecesar, înlăturarea depresiei, clarificarea gândurilor și a deciziilor și la consolidarea stimei de sine. 

Pranayama reprezinta tehnici de respiratie cu ajutorul carora reglam si controlam energia vitala a corpului nostru. Prin reglarea energiei vitale dezvoltam si intretinem buna functionalitate a tuturor organelor interne si echilibram emotiile. In pasul urmator, cand echilibrul fizic si emotional sunt stabilizate, avem acces la reglarea fluctuatiilor mintii. “Pentru a avea o minte calma, linistita, este necesar sa reglam propria respiratie”. Stabilizam fluctuatiile mintii avem acces la o viata traita constient! Prin practica cu regularitate a tehnicilor de Pranayama, ne simtim revigorati, energizati, echilbrati fizic și emoțional, echipați mult mai bine pentru o practica asana (posturile yoga), avem discernământ. 

Using Format