Acest curs este prezentat de YogNova cu suportul Asociatiei De Studii Euro-Asiatice, al Studioului Ashtanga-Yoga-Bucharest si al Studioului Universul.

Mulți spun că un astfel de curs a avut un efect transformațional, de aceea un procent considerabil de participanți se angajează în această experiență nu doar în scopuri pedagogice, ci și pentru o incursiune personală. Procesele de învățare, asimilare și aplicare induc stări diferite și adeseori contradictorii: curiozitate dar și scepticism, plăcere și efort, ușurință și disconfort, introspecție și, uneori, chiar schimbări în imaginea de sine sau a lumii. 

STIL: Acest curs prezintă fundamentele Ashtanga Vinyasa Yoga (Aṣṭāṅga-vinyāsa-yoga), numeroasele nuanțe de Vinyasa derivate, precum și alte elemente de Haṭha și Yin Yoga. Intenția acestei abordări de stiluri multiple este de a identifica, de fapt, elementele comune, elemente pe care, cu o gândire independentă dar informată, le putem aplica într-un mod firesc și organic la circumstanțele particulare ale practicii personale sau ale studenților noștri. 

Obiectivele cursului: 

  • Amplificarea și consolidarea cunoștințelor Yoga, atât practic cât și teoretic;
  • Înțelegerea noțiunilor de Yin și Yang și diversificarea aplicabilităților acestora în practică și în viață;
  • Însușirea și stăpânirea practicii într-un mod autentic;
  • Însușirea calităților pedagogice prin care să creați clase relevante, atrăgătoare și cu substanță. 

Scoala noastra este acreditata de către Yoga Alliance International, iar curriculumul este creat conform acestor standarde: Yoga Asana Techniques, Anatomy & Physiology, Yogic Philosophy, Lifestyle & Ethics, Teaching Methodology - The Art Of Teaching; Practicum.

Conținutul practic și teoretic din acest curs prezintă atât aspecte cultural-tradiționale cât și adaptări la contextul nostru social, fizic și cultural: clase āsana (Ashtanga, Vinyasa, Hatha, câteva Yin), istorie și filosofie Yoga, anatomie și fiziologie aplicate la practica și posturile Yoga, āsana clinic - laborator zilnic în care diferitele posturi sunt discutate și analizate tehnic, meditație - clase zilnice în stiluri diverse (seating, concentration, yoga nidra, meditație în parc, meditație dinamică), prāṇāyāma, bandha, mudrā, cakra, chanting, kriyā (modalități de purificare), Use of props, Ajustmente fizice, Sequncing - înțelegerea algoritmelor de creare a unei clase Yoga, precum și aplicarea acestora, Teaching Practice - numeroase ateliere în care veți avea șansa să predați diferite segmente parțiale de clasă și sesiuni integrale, Seva, Mouna, Dieta Yogica, Yoga Business, si bine-inteles, teme pentru acasa :) .

NB: Cursul se va desfășura partial în limba română si în limba engleză. Acest aspect are în vedere „travelling and teaching”. Actualmente există o tendință des întâlnită printre instructorii de Yoga de oriunde, care stăpânesc o limbă străină să predea temporar în diferite colțuri ale lumii, de la retreaturi exotice de pe insule îndepărtate, până la studiouri în zone urbane / corporatiste. 

Profesorii noștri facilitează împreună un mediu pedagogic tehnic, tradițional și scolastic: Vlad Șovărel, Alexandra Solomon, Hitesh Bhat și Adriana Cruceanu. (gasesti mai jos)

DATELE CURSULUI: 

Sept 01 - 08  8 zile  (duminica - duminica)                 Sept 27 - 29  3 zile  (vineri - duminica)           Oct  18 - 20  3 zile  (vineri - duminica)

Sept 20 - 22  3 zile  (vineri - duminica)                       Oct  11 - 13  3 zile  (vineri - duminica) 

ORAR ZILNIC: 

07.00 - 08.30 CLASĂ ASANA                  10.15 - 11.15 TEORIE                            13.15 - 15.15 PAUZĂ          16.30 - 18.00 CLASĂ ASANA

08.30 - 10.15 PAUZĂ                                 11.30 - 13.15 ASANA CLINIC               15.15 - 16.15 TEORIE        18.30 - 19.30 MEDITAȚIE

NB_1: Vă așteptăm să ne contactați pentru chestionar, bibliografie și alte îndrumări pregătitoare.    

NB_2: Exista opțiunea pentru doar 100 ore sau 20 ore (anatomie + 10 ore la alegere) - se va primi un certificat conform numarului de ore 

NB_3: Puteți beneficia de reduceri adaugate ca și studenți ai profesorilor menționați mai jos.

COST:  200 h: 1200 Euro - Early Bird: 900 Eu până la 15 iulie 2019 (depozit 200 Eu)

            100 h: 700 Euro - Early Bird: 650 Eu până la 15 iulie 2019 (depozit 200 Eu)

           Anatomie:  300 Euro - Early Bird: 250 Eu până la 15 iulie 2019 (depozit 200 Eu)

CONTACT: pentru întrebări, plăți în tranșe sau pentru venituri mai mici decât cele minime standard:

Adriana Cruceanu:  adria_cruceanu@hotmail.com       + 44 7928 570 429 (WhatsApp)

Simona Cosma:        simona.cosma@ymail.com           +40 725 777 767

Alexandra Solomon: ashtangabucharest@gmail.com   +40 742 459 242

Vlad Șovărel:             vlad.sovarel@yahoo.com  +40 742 033 633

Hitesh Bhat:               yogawithhitesh@gmail.com +40 745 172 780

Liana Vasilescu:        lianavasilescu@gmail.com. +40 724 506 724

Hitesh: provine dintr-o familie de yogini dintr-un sat din Himalaya, India. Practică, așadar, Yoga din copilărie, atât āsana (Yoga fizică), cât și filosofia Vedānta. Din anul 2018 locuiește în România unde predă clase de Yoga-āsana, Yoga-nidrā, prāṇāyāmamantra și filosofie, atât în cadrul orelor de studio, cât și la evenimente cu astfel de tematici. Hitesh călătorește, practică și predă Yoga în multiplele sale forme și cântă. Instrumentele sale sunt: bansuri (flautul indian), didgeridoo și percuția (djembe și darbuka). Vom putea experimenta sunetele acestor aceste instrumente exotice în cadrul cursului.

Traducător din sanskrită, Vlad și-a început studiile de indianistică (sanskrită, bengali, literatură și filosofie indiană) în 1990 cu dr. Amita Bhose la Universitatea București. A urmat apoi un stadiu de doi ani (1996-1998) în India, aprofundând alături de dr. Satcitananda Dhar, dr. Debabrata Sensharma și Dr. Bhavani Ganguli, pe text sanskrit, atât tradiția advaitin-vedāntină a marelui vizionar Śaṁkarācārya cât și cea a șivaismului kașmirian (Trika). Vlad conduce Asociatia de Studii Euro-Asiatice, iar pentru mai multe detalii legate de activitatea sa de traducător vezi site-ul: http://sovarel.ro.

Alexandra studiază Yoga din 2007. Prima ei clasă de Ashtanga Vinyasa a fost prin intermediul dansului contemporan imediat după finalizarea studiilor de kinetoterapie. S-a îndrăgostit iremediabil de această abordare și a rămas alături de prima ei profesoară, Irene Zaarour, timp de 10 ani, practicând și predând acest stil de Yoga. A călătorit în Mysore - India, unde a studiat cu R. Sharat Jois. A călătorit în Tailanda și Nepal studiind masajul tradițional tailandez, sistem terapeutic complementar practicii Yoga. În 2015 a absolvit IIN - The Institute For Integrative Nutrition. Profesorii care i-au influențat și inspirat cel mai mult drumul sunt: Richard Freeman și Mary Taylor, Tarik Van Prehn și Lea Marie Perffeti, Nancy Guilgof și Ronald Steiner. Procesul de învățare continuă și prin intermediul altor discipline, ca Metoda Feldenkrais și dansul contemporan alături de Valentina de Piante. Alexandra este o fire caldă și generoasă, iar clasele ei sunt presărate cu multe detalii și „trucuri” savuroase.  În prezent conduce Ashtanga Yoga Bucharest, un program de clase tradiționale, stil „Mysore” în fiecare dimineață. Adițional, desfășoară și clase informaționale, tip workshop, numite „Ashtanga Fundamentals”.

Adriana: conduce clase tehnice și teoretice de Yoga în diferite locații internaționale în studiouri și retreaturi, de asemenea, coordonând cursuri de formatori de instructori Yoga 200 și 300 ore.           Educația sa Yoga provine din direcții atât tradiționale cât și experimentale, studiind cu Eileen Gauthier, Rolf Naujokat, Duncan Wong, Ian Lewis, The Yoga People, Chidananda și Vijay Kumar. Stilurile preferate sunt Ashtanga, Vinyasa, Bikram, Yin, Iyengar și Dharma Mittra, fiecare având un aport considerabil. Backround-ul său relaționat cu limbile străine, sociologia, psihologia și mișcarea artistică au, de asemenea, o contribuție atât în înțelegerea și modelarea practicii Yoga cât și a modalităților sale pedagogice. 

Using Format