In pofida numeleui de “Teacher Training”, acest curs este, de fapt, verstil ca scop. Un procent considerabil de participanți se angajează în această experiență nu doar în scopuri pedagogice, ci și pentru o incursiune personală. Procesele de învățare, asimilare și aplicare induc stări diferite și adeseori contradictorii: curiozitate dar și scepticism, plăcere și efort, ușurință și disconfort, introspecție și, uneori, chiar schimbări în imaginea de sine sau a lumii.

STIL: Acest curs prezintă fundamentele Ashtanga Vinyasa Yoga (Aṣṭāṅga-vinyāsa-yoga), numeroasele nuanțe de Vinyasa derivate, precum și alte elemente de Haṭha și Yin Yoga. Intenția acestei abordări de stiluri multiple este de a identifica, de fapt, elementele comune, elemente pe care, cu o gândire independentă dar informată, le putem aplica într-un mod firesc și organic la circumstanțele particulare ale practicii personale sau ale studenților noștri.

Obiectivele cursului:

 - Amplificarea și consolidarea cunoștințelor Yoga, atât practic cât și teoretic;

 - Înțelegerea noțiunilor de Yin și Yang și diversificarea aplicabilităților acestora în practică și în viață;

 - Însușirea și stăpânirea practicii într-un mod autentic;

 - Însușirea calităților pedagogice prin care să creați clase relevante, atrăgătoare și cu substanță.

Acreditarea școlii noastre este de către Yoga Alliance International, iar curriculumul nostru este structurat conform acestor standarde: Yoga Asana Techniques, Anatomy & Physiology, Yogic Philosophy, Lifestyle & Ethics, Teaching Methodology - The Art Of Teaching; Practicum. Conținutul practic și teoretic din acest curs prezintă atât aspecte cultural-tradiționale cât și adaptări la contextul nostru social, fizic și cultural: clase āsana (Aṣṭāṅga, Vinyasa, Hatha, câteva Yin), istorie și filosofie Yoga, anatomie și fiziologie aplicate la practica și posturile Yoga, āsana clinic - laborator zilnic în care diferitele posturi sunt discutate și analizate tehnic, meditație - clase zilnice în stiluri diverse (seating, concentration, yoga nidra, meditație în parc), prāṇāyāma, bandha, mudrā, cakra, chanting, kriyā (modalități de purificare), Use of props, Ajustmente Fizice, Sequncing - înțelegerea algoritmelor de creare a unei clase Yoga, precum și aplicarea acestora, Teaching Practice - numeroase ateliere în care veți avea șansa să predați diferite segmente parțiale de clasă și sesiuni integrale, Seva, Mouna, Ayurveda, Dieta Yogica, Yoga Business, si bine-inteles, teme pentru acasa :) .

NB: Cursul se va desfășura partial în limba română si în limba engleză. Acest aspect are în vedere „travelling and teaching”. Actualmente există o tendință des întâlnită printre instructorii de Yoga de oriunde, care stăpânesc o limbă străină să predea temporar în diferite colțuri ale lumii, de la retreaturi exotice de pe insule îndepărtate, până la studiouri în zone urbane / corporatiste. Profesorii noștri facilitează împreună un mediu pedagogic tehnic, tradițional și scolastic: Vlad Șovărel, Hitesh Bhatt, Adriana Cruceanu, Alexandru Burlacu si Angelica Mitrea.

DATELE CELOR DOUA CURSURI 

CURS VARA

31, 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08 iul/aug

21, 22, 23, aug

28, 29, 30 aug

04, 05, 06 sept

26, 27 sept (ultimele clase, retusuri + examene)

CURS TOAMNA 

11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 si 20 sept.

09,10, 11 oct

30, 31, 01oct / nov

13, 14, 15 nov

22 nov examene (flexibil)

ORAR ZILNIC

06.30-08.30 CLASA ASANA 

09.30-11.00 TEORIE 

11.15 - 13.00 ANALIZA ASANA 

14.30 - 16.00 TEORIE

16.15 - 17.45 CLASA ASANA 

18.00 - 19.00 MEDITATIE

Datorita posibilitatii unor contexte neprevazute, rezervam posibilitatea unor schimbari ale datelor si / sau orelor, despre care va vom anunta in timp si acolo unde este posibil vom decide impreuna

COST:

200 H cu acreditare: 1150 Eu - depozit 300 Eu 

200 H fara acrediatare: 800 Eu - depozit 300 Eu + OPTIONAL 250 EU abonament la studioul YogNova pe 5 luni consecutive

100 H (optiune libere pt alegreta claselor de interes): 650 Eu - depozit 300 Eu + OPTIONAL 250 EU abonament la studioul YogNova pe 5 luni consecutive

BURSA: Oferim doua burse: 40 % si respectiv 60 % reducere + OPTIONAL 220 EU abonament la studioul YogNova pe 5 luni consecutive 

CONTACT - pentru orice clarificari:

ADRIANA CRUCEANU: adria_cruceanu@hotmail.com + 44 7928 570 429

VLAD SOVAREL: vlad.sovarel@yahoo.com +40 742 033 633

LIANA VASILESCU: lianavasilescu@gmail.com +40 724 506 724

HITESH BHATT: yogawithhitesh@gmail.com +40 745 172 780

CRISTINA PACEAGIU: cristinapaceagiu@gmail.com +40 722 529 048

Hitesh provine dintr-o familie de yogini dintr-un sat din Himalaya, India. Practică, așadar, Yoga din copilărie, atât āsana (Yoga fizică), cât și filosofia Vedānta. Din anul 2018 locuiește în România unde predă clase de Yoga-āsana, Yoga-nidrā, prāṇāyāma, mantra și filosofie, atât în cadrul orelor de studio, cât și la evenimente cu astfel de tematici. Hitesh călătorește, practică și predă Yoga în multiplele sale forme și cântă. Instrumentele sale sunt: bansuri (flautul indian), didgeridoo și percuția (djembe și darbuka). Vom putea experimenta sunetele acestor aceste instrumente exotice în cadrul cursului.

Vlad - traducător din sanskrită, și-a început studiile de indianistică (sanskrită, bengali, literatură și filosofie indiană) în 1990 cu dr. Amita Bhose la Universitatea București. A urmat apoi un stadiu de doi ani (1996-1998) în India, aprofundând alături de dr. Satcitananda Dhar, dr. Debabrata Sensharma și Dr. Bhavani Ganguli, pe text sanskrit, atât tradiția advaitin-vedāntină a marelui vizionar Śaṁkarācārya cât și cea a șivaismului kașmirian (Trika). Vlad conduce Asociatia de Studii Euro-Asiatice, iar pentru mai multe detalii legate de activitatea sa de traducător vezi site-ul: http://sovarel.ro.

Adriana conduce clase tehnice și teoretice de Yoga în diferite locații internaționale în studiouri și retreaturi, de asemenea, coordonând cursuri de formatori de instructori Yoga 200 și 300 ore. Educația sa Yoga provine din direcții atât tradiționale cât și experimentale, studiind cu Eileen Gauthier, Rolf Naujokat, Duncan Wong, Ian Lewis, The Yoga People, Chidananda și Vijay Kumar. Stilurile preferate sunt Aṣṭāṅga, Vinyasa, Bikram, Yin, Iyengar și Dharma Mittra, fiecare având un aport considerabil. Backround-ul său relaționat cu limbile străine, sociologia, psihologia și mișcarea artistică au, de asemenea, o contribuție atât în înțelegerea și modelarea practicii Yoga cât și a modalităților sale pedagogice.

Angelica a inceput studiul Ayurvedei in anul 2001, in cadrul AMN, a urmat apoi cursuri de Ayurveda organizate de Ministerul Sanatatii, SMAR (Societatea de Medicina Ayurvedica din Romania), cursuri practice de limba sanskrita aplicate pe texte de medicina indiana iar formarea ca psihoterapeut a contribuit la aprofundarea cunoasterii ayurvedice. Din 2004 a sustinut saptamanal cursuri si conferinte, a scris articole aparute in publicatii din Romania si India, precum si o carte in curs de publicare. In 2016 a realizat Kuti Praveshika, considerata a fi cea mai dificila terapie ayurvedica, presupunand izolarea timp de 45 de zile in intuneric complet. In prezent conduce Indian Herbal, urmarind sa faca accesibile in Romania remedii naturale bazate pe formule ayurvedice traditionale.


Using Format