Work is the new cool! It’s always been!

Timpul, atentia si energia sunt sunt resurse inestimabile, dacă nu, cele mai importante  în ziua de astăzi. 

Atât claritatea informației cât si o minte clara conferă independența si putere.

Suntem inundați de informație, ceea ce face dificil discernământul în general. 

Meditația coordonează mintea către claritate, iar cu o minte clara, este mult mai ușor sa distingem Bucățile de informație valoroasa. 

Yoga este un teritoriu alunecos si pentru ca este EXTREM de vast, sunt foarte putini cei care studiază si sintetizează informația cu succes si elocventa. 


Cursul YogNova de 200 h are ca scop navigarea  tradițiilor clasice si inevitabila lor evoluție, conservând si respectând autenticitatea acestor tradiții, dar si adaptandu-le la contextul imediat. 
Stil 

&

Obiectiv


În mod concret, vom investiga fundamentele Ashtanga Vinyasa Yoga (Aṣṭāṅga-Vinyāsa-Yoga), numeroasele nuanțe de Vinyasa derivate, precum și alte elemente de Haṭha și Yin Yoga. Intenția acestei abordări de stiluri multiple este de a identifica, de fapt, elementele comune, elemente pe care, cu o gândire independentă dar informată, le putem aplica într-un mod firesc și organic la circumstanțele particulare ale practicii personale sau ale studenților noștri. 

 - Amplificarea și consolidarea cunoștințelor Yoga, atât practic cât și teoretic;

 - Înțelegerea noțiunilor de Yin și Yang și diversificarea aplicabilităților acestora în practică și în viață;

 - Însușirea și stăpânirea practicii într-un mod autentic;

 - Însușirea calităților pedagogice prin care să creați clase relevante, atrăgătoare și cu substanță. 

Vizitam colțuri diferite ale istoriei si tragem concluzii intelectuale si senzoriale. 


Conținut 

Acreditare Scoala noastră este acreditata de către Yoga Alliance International, iar curriculumul nostru este structurat conform acestor standarde: Yoga Asana TechniquesAnatomy & PhysiologyYogic PhilosophyLifestyle Ethics, Teaching Methodology,  Practicum. 

Conținutul practic și teoretic din acest curs prezintă atât aspecte cultural-tradiționale cât și adaptări la contextul nostru social, fizic și cultural: clase āsana (Aṣṭāṅga, Vinyasa, Hatha, câteva Yin), istorie și filosofie Yogaanatomie și fiziologie aplicate la practica și posturile Yoga, āsana clinic - laborator zilnic în care diferitele posturi sunt discutate și analizate tehnic, meditație - clase zilnice în stiluri diverse (seating, concentration, yoga nidra, meditație în parc), prāṇāyāma, bandha, mudrā, cakra, chantingkriyā (modalități de purificare), Use of propsAjustări Fizice, Sequncing - înțelegerea algoritmelor de creare a unei clase Yoga, precum și aplicarea acestora, Teaching Practice - numeroase ateliere în care veți avea șansa să predați diferite segmente parțiale de clasă și sesiuni integrale, Seva, Mouna, Ayurveda, Dieta Yogica, Yoga Business, si bine-inteles, teme pentru acasa :) .

PERIODA DE DESFASURARE:

Sept. 30,  01, 02 Oct 

              21, 22, 23  Oct

             04, 05, 06 Nov

             18, 19, 20  Nov

             02, 03, 04 Dec

             09, 10, 11  Dec 

Orar Orientativ:

07.00 - 09.00 CLASĂ ASANA

10.00-11.30 TEORIE

11.45 - 13.30 ANALIZĂ ASANA

14.30 - 15.30 TEORIE

15.45 - 17.45 CLASĂ ASANA 

18.00 - 19.00 MEDITAȚIE

PREZENTATORI:

VLAD SOVAREL

ALEXANDRU BURLACU 

HORIA TEODOR COSTAN 

ANGELICA MITREA 

HITESH BHATT 

LUIZA DELEA

ADRIANA CRUCEANU

Vlad Sovarel - traducător din sanskrită, și-a început studiile de indianistică (sanskrită, bengali, literatură și filosofie indiană) în 1990 cu dr. Amita Bhose la Universitatea București. A urmat apoi un stadiu de doi ani (1996-1998) în India, aprofundând alături de dr. Satcitananda Dhar, dr. Debabrata Sensharma și Dr. Bhavani Ganguli, pe text sanskrit, atât tradiția advaitin-vedāntină a marelui vizionar Śaṁkarācārya cât și cea a șivaismului kașmirian (Trika). Vlad conduce Asociatia de Studii Euro-Asiatice, iar pentru mai multe detalii legate de activitatea sa de traducător vezi site-ul: http://sovarel.ro.


Hitesh Bhatt provine dintr-o familie de yogini dintr-un sat din Himalaya, India. Practică, așadar, Yoga din copilărie, atât āsana (Yoga fizică), cât și filosofia Vedānta. Din anul 2018 locuiește în România unde predă clase de Yoga-āsana, Yoga-nidrā, prāṇāyāma, mantra și filosofie, atât în cadrul orelor de studio, cât și la evenimente cu astfel de tematici. Hitesh călătorește, practică și predă Yoga în multiplele sale forme și cântă. Instrumentele sale sunt: bansuri (flautul indian), didgeridoo și percuția (djembe și darbuka). Vom putea experimenta sunetele acestor aceste instrumente exotice în cadrul cursului. 


Angelica Mitrea a început studiul Ayurvedei in anul 2001, in cadrul AMN, a urmat apoi cursuri de Ayurveda organizate de Ministerul Sanatatii, SMAR (Societatea de Medicina Ayurvedica din Romania), cursuri practice de limba sanskrita aplicate pe texte de medicina indiana iar formarea ca psihoterapeut a contribuit la aprofundarea cunoasterii ayurvedice. Din 2004 a sustinut saptamanal cursuri si conferinte, a scris articole aparute in publicatii din Romania si India, precum si o carte in curs de publicare. In 2016 a realizat Kuti Praveshika, considerata a fi cea mai dificila terapie ayurvedica, presupunand izolarea timp de 45 de zile in intuneric complet. In prezent conduce Indian Herbal, urmarind sa faca accesibile in Romania remedii naturale bazate pe formule ayurvedice traditionale.


Alexandru a absolvit Facultatea de kinetoterapie și motricitate funcțională și, ulterior, un Master în recuperare și reeducare motrică și stomato - funcțională. Alex este kinetoterapeut al echipei de handbal masculin juniori CSS2 București și kinetoterapeut specializat în recuperarea sportivilor de performanță în Baza Olimpica Sportivă București. Este este pasionat de mișcare și de cele mai interesante metode de recuperare sau de creștere a mobilității și cu el vei afla despre tipurile de articulații, grade de mobilitate și factori ce afectează lipsa mobilității, vei învăța tehnici de facilitare neuroproprioceptive pentru îmbunătățirea mobilității și vei face exerciții specifice pentru îmbunătățirea propriocepției.


Adriana conduce clase tehnice și teoretice Yoga în diferite locații internaționale în studiouri și retreaturi, de asemenea, coordonând cursuri de formatori de instructori Yoga 200 și 300 ore. Educația sa Yoga provine din direcții atât tradiționale cât și experimentale, studiind cu Eileen Gauthier, Rolf Naujokat, Duncan Wong, Ian Lewis, The Yoga People, Chidananda și Vijay Kumar. Stilurile preferate sunt Aṣṭāṅga, Vinyasa, Bikram, Yin, Iyengar și Dharma Mittra, fiecare având un aport considerabil. Backround-ul său relaționat cu limbile străine, sociologia, psihologia și mișcarea artistică au, de asemenea, o contribuție atât în înțelegerea și modelarea practicii Yoga cât și a modalităților sale pedagogice. 


Horia Teodor Costan 

Sunt pasionat de sanatate prin miscare si lucrul cu oameni. Am descoperit asta la 6 ani, cand m-au dus parintii la karate (ca sa imi folosesc energia si la altceva in afara de stricat lucruri prin casa si "sport sangeros" cu fratele).

Am continuat pe aceasta cale licentiindu-ma in Balneofizikinetoterapie si Recuperare Medicala la UMF Carol Davila Bucuresti și master in Nutritie si Remodelare Corporala la UNEFS Bucuresti.

Activez in domeniul recuperarii medicale din 2005. Am inceput ca fizioterapeut voluntar la Spitalul Floreasca, iar în  2015, dorind sa pun accentul pe preventie, am obtinut acreditare de instructor fitness personal, la Fitness Scandinavia cu aplicare imediata.

Sunt Teacher si Master Trainer Yoga, instructor de Pilates, cu certificare internationala. Continui sa imi imbunatatesc cunostintele participand la cursuri si workshop-uri.

Nu vand bullshit, sunt entuziast sa impart cu voi ce cunosc, nu am figuri de guru.
Practic ce predic, si practic constant si organizat sanatatea prin miscare din 2003.

Stiu ce inseamna sa te simti nemultumit cand te vezi in oglinda, sau cand esti privit. Dar stiu si ce inseamna sa te simti bine in propriul corp dupa un antrenament, sau in public in costum de baie.
Stiu ce inseamna sa ai pofte alimentare nesanatoase. Dar stiu si ce inseamna sa sa te bucuri de mancarurile preferate intr-un mod sanatos si fara vinovatie.
Stiu ce inseamna provocarile vietii, stresul, insomniile. Dar stiu si ce inseamna sa ai un organism si o minte sanatoasa cu care sa gasesti solutii functionale.

Stiu ce inseamna accidentarile, durerile fizice. Dar stiu si ce inseamna recuperarea si bucuria perioadei fara dureri si cu putere maxima.
Stiu ce inseamna sa ai complexe si frustrari. Dar stiu si ce inseamna sa te simti sigur pe tine si bucuros.
Stiu ce inseamna sa ai inima franta. Dar stiu si ce inseamna sa iubesti si sa te simti iubit.

Am gasit solutii prin Life Coaching, Aliniament Postural, Yoga, Fitness, Pilates.
Daca rezonezi cu asta, contacteaza-ma la horia@costan.us si facem echipa, gasim impreuna o solutie.

COST:

1650 EU 

1450 EU early bird - pana pe 1 august ** 2 luni de abonament nelimitat sunt incluse în acest cost.

50 % discount pentru cursul "Hands On Adjustment" achiziționat  cu TTC 200 

- 30 % discount pentru cursul "30 h Felxibility Yin & Yang" achiziționat  cu TTC 200 

CONTACT:

0745178016

DISCLAIMER: 

* În cazuri de de forță majoră, situații personale extreme sau cauze care țin de organizator, Yoga Nova va returna suma plătită până la momentul apariției respectivului eveniment.

**În cazul în care datele anunțate de organizator sunt afectate de restricții guvernamentale (în contextul pandemiei), ne rezervăm dreptul de a reprograma datele de curs (cu cea mai mare disponibilitate de a găsi date accesibile majorității cursanților).

CONTACT:

0745178016

Using Format